banner hypo protect

Waarom is de prijs die wordt vermeld in mijn contract niet dezelfde als de prijs die mij in de offerte was meegedeeld?


Er komen heel wat elementen kijken bij de berekening van de premie die u voor een nieuw contract moet betalen. We vermelden: de leeftijd, het te verzekeren kapitaal, de duur van de dekking, de rentevoet, de betalingsduur, de aanvangsdatum van de dekking, het feit of de verzekerde persoon al dan niet rookt, het type tarief ...

Het is dus best mogelijk dat de twee prijzen die u hebt gekregen, niet volledig overeenstemmen. Ten minste één parameter kan verschillend zijn.

We geven een voorbeeld: een persoon die geboren is op 05-09-1984 laat een offerte opmaken met aanvang van de dekking op 01-08-2014. Dezelfde persoon vraagt een nieuwe offerte aan met aanvang op 01-10-2014. Indien alle andere parameters ongewijzigd blijven, zal de premie van beide offertes niet dezelfde zijn. De leeftijd waarmee rekening wordt gehouden om het tarief te bepalen, is immers 29 jaar in de offerte van 01-08-2014 en 30 jaar in de offerte van 01-10-2014. Blijven alle andere elementen dezelfde, dan is het duidelijk dat de prijs voor een 29-jarige niet dezelfde is als de prijs voor dezelfde persoon wanneer hij of zij 30 jaar oud is.

Aarzel niet om opnieuw contact op te nemen met de tussenpersoon van wie u deze offertes zou hebben gekregen of u kunt ons uw aanvraag bezorgen via de link "Contact".